Onderhoud van polyethyleen boten Regelmatig wordt gevraagd wat het onderhoud aan Summerfun bootjes is. Het antwoord is dat polyethyleen bootjes zoals de Hasle Summerfun vrijwel onderhoudsvrij zijn. In deze blog gaan we daar wat uitgebreider op in.

Hasle Summerfun bootjes zijn gemaakt van rotatiegegoten polyethyleen. Polyethyleen is uitgevonden in 1898 door de Duitse wetenschapper Hans von Pechmann. In 1933 hebben de Engelse wetenschappers Reginald Gibson en Eric Fawcett de stof verder ontwikkeld. Sinds de jaren 50 wordt polyethyleen gebruikt voor veel toepassingen zoals leidingen, containers, flessen, speelgoed, auto-onderdelen, tuinmeubilair, plastic pallets en sinds ruim 25 jaar ook voor Summerfun bootjes.

Polyethyleen is een lichtgewicht materiaal en kenmerkt zich door stevigheid, flexibiliteit en taaiheid. Polyethyleen is praktisch onverwoestbaar en behoeft vrijwel geen onderhoud. Polyethyleen is zeer goed bestand tegen vocht en UV bestendig. Producten die zijn gemaakt van polyethyleen zullen daarom nauwelijks kleur verliezen. Een boot van polyethyleen hoeft ook nooit geverfd of gelakt te worden. Om deze redenen is polyethyleen een uitstekend vrijwel onderhoudsvrij materiaal om Summerfun bootjes mee te maken.

In tegenstelling tot een polyester boot, zal bij polyethyleen boten geen osmose optreden. Body coatings of een osmose- en/of antifouling behandelingen zijn dus niet nodig bij polyethyleen. Het onderhoud aan polyethyleen boten is daardoor tot een absoluut minimum beperkt. Meer om uw boot netjes te houden dan dat het nodig is, raden wij aan om Summerfun boten op onderstaande wijze te onderhouden.
  
  • Maak de boot (en motor) regelmatig schoon met een zachte spons en lauw water.
  • Maak eens per maand de onderkant van de boot schoon. Tip: Vaar de boot een strandje op en reinig de onderkant met een zachte spons.
  • Haal de boot aan het eind van het seizoen altijd uit uit het water en maak deze goed schoon.
  • Schoonmaakmiddelen zijn meestal niet nodig, maar gebruik in ieder geval nooit agressieve schoonmaakmiddelen of schuursponsen.
  • Zet de boot in de winter bij voorkeur droog en vorstvrij weg.

Bij bootjes.nl hebben we een rode Summerfun boot van meer dan 20 jaar oud staan. De kleur is nog als nieuw en afgezien van wat gebruikerssporen ziet deze boot en nog super netjes uit. Deze boot wordt ieder jaar ook nog intensief gebruikt en met minimaal onderhoud zal deze boot nog heel lang meegaan. Kom gerust eens kijken naar deze boot. U zult direct overtuigd zijn van de kwaliteit van polyethyleen.

Heeft u vragen over het onderhoud van Summerfun boten of over het onderhoud van polyethyleen boten? Neem dan gerust contact op.

 
    28-06-2023 12:31