Waarom een Summerfun boot kopen? Wat zijn de aandachtspunten voor een kleine consoleboot met buitenboordmotor en/of trailer? In deze blog geven wij u een paar argumenten waarom wij vinden dat een Hasle Summerfun boot een goede keuze is.

In het segment van kleine polyethyleen consoleboten en en andere kunststof consolebootjes zijn diverse gerenommeerde merken vertegenwoordigd. Denk aan de in Nederland geproduceerde Whaly boot en aan andere Scandinavische bootmerken zoals Roto boten, Pioner boten, River boten, Terhi bootjes en Seastorm boten.

De kwaliteit van alle merken bootjes is gewoon goed te noemen. Er zijn vooral onderlinge verschillen in uitvoering, beschikbare accessoires en mogelijkheden m.b.t. de motorisering. De prijzen voor een onderling vergelijkbare basis versie kunnen per merk en uitvoering echter behoorlijk verschillen. Zo is een Hasle Summerfun 365 boot met stuur al leverbaar vanaf iets meer dan € 3500 (inclusief BTW en afleveren, exclusief motor), terwijl de prijs voor een gelijkwaardige basis versie van een ander merk een stuk hoger ligt.

De mogelijkheden qua motorisering lopen uiteen. Wij adviseren om op Summerfun boten een buitenboordmotor van maximaal 15 pk te gebruiken. In dat geval komt de boot in plané en kan gemakkelijk een snelheid van zo'n 40 km/u worden behaald. Het "Summer Fun gehalte" van de boot komt dan volledig tot zijn recht. De te behalen snelheid is uiteraard afhankelijk van de belading en het aantal mensen in de boot. Een vaarbewijs en registratie is met een 15 PK buitenboordmotor vereist.

Boten van sommige andere merken gaan tot een maximale motorisering van 30 pk of zelfs meer. Voor professionele doeleinden kan dit handig zijn, maar voor de gemiddelde watersporter zijn zoveel pk's echt niet nodig. Er zijn bovendien steeds minder plekken waar snel varen is toegestaan. Om die reden verkopen wij Summerfun boten het vaakst met Honda 8 pk buitenboordmotor.

Bij bootjes.nl verkopen we de meeste bootjes met een Honda buitenboordmotor. Honda is weliswaar iets duurder dan andere merken, maar Honda steekt wel met kop en schouders boven alle andere merken uit als het gaat om prestaties en betrouwbaarheid. Tegenover de iets duurdere aanschafprijs van een Honda buitenboordmotor staat dat wij een Honda buitenboordmotor kosteloos aanbouwen in combinatie met de aanschaf van een Summerfun bootje. Zo bent u uiteindelijk toch niet duurder uit.

Wilt u liever een buitenboordmotor van een ander merk, dan zijn we u daarmee natuurlijk ook graag van dienst. Zo zijn er ook mogelijkheden voor scherp geprijsde Yamaha buitenboordmotor van 6 pk of een stille elektromotor van e-Propulsion. Heeft u een dealer in uw buurt die uw buitenboordmotor aanbouwt? Dan kunnen we uw Summerfun bootje zonder motor ook kosteloos afleveren bij de door u gewenste dealer.

Summerfun boten worden al meer dan 25 jaar gebouwd in Noorwegen met aandacht voor kwaliteit en duurzaamheid. Hasle Summerfun heeft een reputatie opgebouwd voor hoogwaardige kwaliteit en vakmanschap. Een Summerfun boot is nagenoeg onverwoestbaar, onderhoudsvrij en gemaakt van hoogwaardig polyethyleen (PE) dat bestand is tegen de elementen. Hierdoor gaan Summerfun bootjes lang mee en zijn ze waardevast. Wij hebben bij Bootjes.nl een rood Summerfun bootje liggen van ruim 20 jaar oud, welke nog ieder jaar veel wordt gebruikt. Kom gerust eens kijken hoe deze boot eruitziet. U zult direct overtuigd zijn van de kwaliteit van Hasle polyethyleen boten.

Naast een aantrekkelijke aanschafprijs kenmerken Hasle Summerfun boten zich door veelzijdigheid, eenvoud, stabiliteit, handzaamheid, gebruiksgemak, veiligheid, zelflozende kuip, het ergonomisch ontwerp en comfort. Het goed doordachte Scandinavische ontwerp van deze kleine boot biedt voldoende zitruimte en andere handige functies om uw vaarervaring aangenaam te maken.

Het Noorse vakmanschap van Hasle levert per saldo een fraai gestroomlijnde en functionele boot op. Iedere watersporter, beginnend of ervaren, zal veel plezier beleven aan deze unieke Summerfun boot.

Wilt u ook varen in een Noorse Hasle Summerfun boot of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

 
    22-06-2023 11:52